Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

3TH ΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥΦΑ:Απαγόρευση καλλιεργειών (για αρχή τα αμπέλια)!!! ---->Είδηση που σοκάρει ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ (ΜΩΡΕ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΑ...ΑΠ ΤΟ 1998)

Φτάσαμε και σ΄αυτό το σημείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι!


Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ /στρέμμα, για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000/έτος, και μετά διπλασιάζεται!

Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις ...

Συνδυάστε το με τον νόμο περί τσιπαρίσματος όλων των οικόσιτων ο οποίος είναι ενεργός και αναμένει ... και τότε θα δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε.

Σε πλήρη εξέλιξη η Παγκόσμια (Δια)Κυβέρνηση.

Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.

Η Δ/ντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείς χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται.
Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.

Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής.
Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

Γιώργος Κ. Ροζής – ΠΑΤΡΙΣ
otyposnews.gr


Σχ. ΚΟ: Το “HR 875” που αναγράφεται στην φωτογραφία αναφέρεται στο νόμο των ΗΠΑ “H.R. 875: Food SafetyModernization Act of 2009” / «Εκσυγχρονισμός της Πράξης του 2009 για την Ασφάλεια των Τροφίμων», ο οποίος θεωρείται από πολλούς, ότι ποινικοποιεί την βιολογική καλλιέργεια και την ιδιωτική, καθώς όλοι οι μικροί αγρότες και οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, πρέπει να λαμβάνουν άδεια για να παράγουν και να πωλούν τρόφιμα από ένα νέο ομοσπονδιακό καθεστώς γραφειοκρατίας: τη Διοίκηση Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA).
Όλος ο νόμος είναι εδώ.

Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πολλά άρθρα για το νόμο που - “αλλά Στάλιν” -ποινικοποιεί τη βιολογική γεωργία, (ευλογώντας την Mosanto), αλλά και άρθρα ότι ο όλος θόρυβος αποδείχθηκε hoax/απάτη (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Οι αναπαράγοντες την είδηση:
http://ethel-sinadelfos.blogspot.com 21/5/2013 Σχετικό θέμα
http://www.otyposnews.gr 23/5/2012
http://anavaseis.blogspot.gr 23/5/2012
http://redskywarning.blogspot.gr 24/5/2012
http://www.katohika.gr 24/5/2012
http://aegeanhawk.blogspot.gr/  6/8/2013
http://thesecretrealtruth.blogspot.com 7/8/2013
http://www.mustradio.com 7/8/2013
http://periergaa.blogspot.com 7/8/2013

Και η αλήθεια:

εδώ

Προσέχουμε:

"Οι αμπελουργοί που δεν έχουν δικαιώματα φύτευσης υποχρεώνονται να ξεριζώσουν άμεσα τα αμπέλια τους. Όπως επίσης προβλέπεται, οι αμπελουργοί που δεν έχουν άδεια φύτευσης απαγορεύεται να εμπορευτούν, να οινοποιήσουν και να αποστάξουν την παραγωγή τους. Πάντως, από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται όσοι καλλιεργούν αμπέλια κάτω του ενός στρέμματος και χρησιμοποιούν την παραγωγή για δική τους κατανάλωση."



"Η εικόνα που υπάρχει στο υπουργείο δείχνει ότι όσοι έχουν φυτέψει παράνομα τέτοια αμπέλια μετά το 1998 δεν είναι, στην πλειοψηφία τους, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πρόκειται κυρίως για ετεροεπαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, οι οποίοι κάνουν και κρασιά."


Εναλλακτικές λύσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εναλλακτικές λύσεις για όσους αναγκαστούν να εκριζώσουν τα αμπέλια τους είναι οι εξής:

-Οι παραγωγοί της Πελοποννήσου έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν την καλλιέργειά τους με κορινθιακή σταφίδα, δηλαδή να εμβολιάσουν τα αμπέλια τους την άνοιξη και να παραγάγουν κορινθιακή σταφίδα, που είναι προϊόν με ονομασία προέλευσης, αυξάνοντας έτσι την προστιθέμενη αξία του προϊόντος τους.

-Οι παραγωγοί, αφού εκριζώσουν, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στα σχέδια βελτίωσης του «Αλέξανδρου Μπαλτατζή» στο Μέτρο 1.2.1., επιλέγοντας την καλλιέργεια ενός εκ των προωθούμενων προϊόντων, είτε εσπεριδοειδών είτε κηπευτικών.

-Οι οργανώσεις παραγωγών μέσα από τα επιχειρησιακά τους προγράμματα μπορούν να υλοποιήσουν δράσεις για την αντικατάσταση των καλλιεργειών των μελών τους με στόχο την ποιοτική βελτίωση των προϊόντων τους, για τις οποίες άλλωστε ενισχύονται από την ΕΕ σε ποσοστό 60%».

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της συνέχισης του καθεστώτος απαγόρευσης στις φυτεύσεις οινοποιήσιμων αμπελιών και μετά το 2015, εκτιμώντας ότι ενδεχόμενη απελευθέρωση θα έχει τις εξής αρνητικότατες επιπτώσεις:
-Υπερπαραγωγή η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές εξαιτίας της αυξημένης προσφοράς λόγω της ανεξέλεγκτης φύτευσης.
-Εγκατάλειψη λιγότερο παραγωγικών περιοχών προς όφελος πεδινών. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι συχνά η αμπελοκαλλιέργεια είναι η μόνη βιώσιμη δραστηριότητα σε επικλινείς γεωργικές περιοχές χαμηλού δυναμικού.
-Υπέρμετρη βιομηχανοποίηση του ευρωπαϊκού αμπελοοινικού τομέα και μείωση του αριθμού των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, που συνεπάγεται απώλεια θέσεων εργασίας σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
-Απαξίωση της σημασίας των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης με την εγκατάσταση αμπελώνων οι οποίοι παράγουν οίνους χωρίς γεωγραφική ένδειξη, ακόμη και μέσα στην περίμετρο Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης ή πολύ κοντά σε αυτήν.
http://www.paragogi.net/

Τελικά τα παλικάρια της ελληνικής μπλογκόσφαιρας κάνουν θαύματα...
Η μονσάντο, η ΕΕ , ο Κώδικας Αλιμεντάριους μας κυνηγουν να ξεριζώσουν και τ αμπέλια μας...
Μόνο που ο νόμος είναι του 1998....
Σου λέει απλώς δήλωσε τα...
Κι αν δεν σου δίνουν άδεια (το υπουργείο γεωργίας) για να καλλιεργήσεις αμπέλια, σ αυτό πολλές φορές φταις κι εσύ ο ίδιος...καθώς επειδή πχ σ'αρέσει το ασύρτικο σαντορίνης εσύ γουστάρεις να βάλεις ασύρτικο στον πύργο ηλείας...
Βέβαια παρακάμπτεις οτι οι περισσότερες ποικιλίες σταφυλιού Ο.Π.Α.Π (Ονομασία Προελέυσεως Ανωτέρας Ποιότητας) καλλιεργούνται ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες περιοχές.
Οι κατά τόπους Νομαρχίες σ ενημερώνουν το τι να καλλιεργήσεις και σε ποιό νομό...
Αλλά εσύ όχι θες να κάνεις κρασί εκεί που χεις το κτήμα του παππού...

Και παίρνουν πάτημα οι τυχάρπαστοι του ελληνικού διαδικτύου να υψώνουν κορώνες για διωγμό των αμπελιών...
Μόνο που ο νόμος είναι γνωστός απο το 1998...
και από τότε σου λέει να αλλάξεις την καλλιέργεια...πχ μπόλιασμα σε κορινθιακή...
Και όσοι δεν τον άκουσαν κακό του κεφαλιού τους...
Απ την άλλη μπορείς να καλλιεργείς για την πάρτυ σου μέχρι 1 στρέμμα...
κανείς δεν το απαγορεύει...

ΑΓΟΡΙΑ μου την πατήσατε γιατί τυχαίνει να ασχολούμαι επαγγελματικά με το αμπέλι και το κρασί από το 2000...

Αν συνεχίσετε έτσι θα στήσω σελίδα με την μαύρη λίστα των ελληνικών ιστολογίων



ΑΟΡΑΤΟΣ για τα ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου